Na twee jaar van beperkingen mogen we weer voluit leven. We gaan weer uit en onder het genot van een drankje en muziek hebben we weer plezier. De meeste mensen willen ook liever niet meer bezig zijn met het verleden of toekomstige problemen. En dat mag.Toch vind ik het niet verkeerd om mezelf van tijd tot tijd de vraag te stellen of ik tevreden ben met wie ik ben en wat ik doe.

Levensvragen zijn niet altijd gemakkelijk om onder de aandacht te brengen. Zeker op feestjes zitten veel mensen niet te wachten op ‘moeilijke’ gesprekken.Maar waar gaat jouw leven eigenlijk over en bij wie kun je écht terecht met jouw Levensvragen?Met de landelijke Dag van de Levensvragen op 25 juni 2022 wordt hier extra aandacht voor gevraagd. Als Levenstherapeut i.o. wil ik graag, in verbinding met anderen, hier aandacht aan schenken. Aan hoe kunnen mensen over hun Levensvragen in gesprek gaan?Daarom grijp ik deze Landelijke dag aan om aandacht te vragen en organiseer ik twee mooie wandelingen van ongeveer 5 kilometer. Op maandag 27 juni en woensdag 29 juni a.s. vanaf 19 uur s’avonds wil ik graag vanaf mijn huis aan de Langstraat 36, praten en wandelen met dorpsgenoten, collega hulpverleners, verwijzers of (potentiële) cliënten.

Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar en vaker door een bijzondere of belastende gebeurtenis.Bij geboorte van je kind of de dood van een geliefde, ziekte of beperking, uitsluiting of relatieverbreking, verlies van werk of een trauma.Levensvragen zijn alledaagse vragen: ‘Wat maakt voor jou de dag de moeite waard?’ of ‘Waar doe ik het allemaal voor?’ En het zijn ook grote vragen naar de zin en de bedoeling van jouw leven. Op deze vragen heb je niet altijd meteen een antwoord. Daarom worden ze ook wel ‘trage vragen‘ genoemd.

‘Trage vragen’ zijn vragen waar je tijd voor mag nemen om over na te denken, die reflectie ofwel overdenking vergen. Soms liggen je Levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Of ze liggen verscholen onder lichamelijke en/of psychische klachten.Levensvragen durven stellen en beantwoorden, helpt je om je leven te waarderen en meer betekenis te geven. Omdat met andere mensen praten over je gevoelens moed en lef vraagt, organiseer ik deze laagdrempelige wandelingen. Ik wil met open en eerlijke mensen, mij vanuit mijn hart verbinden en elkaar verder helpen.

Hierbij nodig ik geïnteresseerden van harte uit om mee te wandelen over (on)verharde paden, in de prachtige natuur van Milsbeek.Ook als je nieuwsgierig bent naar spiritualiteit. Of als spiritualiteit voor jou alles te maken heeft met verdieping en bewustwording op elk gebied in je leven, zijn de wandelingen iets voor jou. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen.

Je kunt je gratis aanmelden via mijn mobile telefoonnummer 0646446140 of door het invullen van het contactformulier op deze website.

Graag tot ziens op 27 of 29 juni a.s.!